ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραγωγικές και επιτυχημένες συναντήσεις είχε ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών ( ΣΥΠΡΟΔΑΤ) την περασμένη Πέμπτη 16/5/19 με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, κ. Άγγελο Βότση και την Δευτέρα 20/5/19 με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής κ. Αντρέα Κυπριανού.

Σήμερα το πρωί στη συνάντηση που έγινε με τον Σύνδεσμο Τραπεζών ανταλλάγηκαν οι απόψεις και τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς σχετικά με τα προωθούμενα νομοθετήματα που θα προστατεύουν τους δανειολήπτες από τις κακές πρακτικές ( τόσο στην συμπεριφορά όσο και στην ουσία ) που χρησιμοποιούν οι τράπεζες κατά την αντιμετώπιση των δανειοληπτών Τέλος, έγινε αλληλοενημέρωση σχετικά με το θέμα της αντιμετώπισης των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων σε Eυρωπαϊκό επίπεδο.

Η συνάντηση με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο κ. Παύλο Ιωάννου υπήρξε παραγωγικότατη. Τα θέματα που συζητήθηκαν είχαν το ίδιο αντικείμενο. Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ταυτότητα απόψεων για τα περισσότερα από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Τέλος , κατά την συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, συζητήθηκαν κατά βάση τα ίδια θέματα και ανταλλάγηκαν σκέψεις και ιδέες σχετικά με την αντιμετώπιση των πιέσεων από τις Ευρωπαϊκές Εποπτικές Αρχές.

Ο κ. Γεωργιάδης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο που οι τράπεζες αντιμετωπίζουν τους δανειολήπτες και ζήτησε περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες για να δει πως μπορεί να επιλυθεί το τεράστιο αυτό θέμα που αποτελεί προϋπόθεση για την ορθολογική αντιμετώπιση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ( ΜΕΔ) που παραδεδεγμένα πλέον είναι η σωστή και βιώσιμη αναδιάρθρωση.

Πέραν τούτου ανάλυσε τις σκέψεις και την αισιοδοξία του, ότι μέσω του Σχεδίου Εστία που αναμένει ότι θα τεθεί σε εφαρμογή σύντομα ∙ και με την αφαίρεση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων από τους ισολογισμούς των τραπεζών και την μεταφορά τους σε μια οντότητα που θα τα διαχειριστεί χωρίς την αυστηρή επιτήρηση των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών ( δεδομένου ότι δεν είναι τράπεζες ) αναμένει ότι σε 5-10 μήνες θα επιτευχθεί μεγάλη πρόοδος στην μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι θα είναι παρών στην συνάντηση που θα γίνει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις 3/6/19 η ώρα 9: 30 το πρωί.

Post navigation