ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/09/2019

Α) Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίηση μας από τις διευκρινήσεις του Υπουργού Οικονομικών σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών, σχετικά με το ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΙΑ. Στεκόμαστε ιδιαίτερα στις ρητές διαβεβαιώσεις του ότι με την υποβολή αίτησης για ένταξη στο ΣΧΕΔΙΟ αναστέλλεται η διαδικασία εκποίησης σε οποιοδήποτε στάδιο κι αν βρίσκεται, δυνάμει ρητής πρόνοιας του Μνημονίου που υπέγραψαν η Κυβέρνηση και οι Τράπεζες.

Με τις διευκρινήσεις που έδωσε απαντώντας σε ερωτήσεις Βουλευτών ξεκαθάρισε ότι η αναστολή θα διαρκέσει μέχρι το Μάρτη του 2020 και αν χρειαστεί θα παραταθεί. Ακόμη διευκρίνισε ότι όσοι Δανειολήπτες απορριφθούν θα παραπεμφθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει σχετικής απόφασης του. Έτσι θα θεωρούνται ότι ακόμη είναι υπό εξέταση και επομένως η αναστολή θα ισχύει. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι θα επιδιωχθεί να βρεθεί λύση για όλους τους Δανειολήπτες ακόμη και γι αυτούς που είχαν ΜΕΔ τον Σεπτέμβρη του 2017.

Β) Το ίδιο ικανοποιημένους μας βρίσκουν και οι δηλώσεις του Διοικητή της Κεντρικής, σχετικά με την σύσταση επιτροπής που άρχισε και συνεχίζει την επεξεργασία σχεδίου με βάση το οποίο θα επιδιώκονται οι αναδιαρθρώσεις και θα αποφεύγονται εκποιήσεις. Τηρώντας την υπόσχεση που έδωσε στις 2 Αυγούστου στην Επιτροπή , υπολογίζει ότι εντός Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η επεξεργασία του Σχεδίου αυτού , που θα τύχει και της έγκρισης του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (S.S.M).

ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.

Post navigation